Ablakpárkányok

A gránit, a márvány és a mészkő, kitűnő fizikai jellemzői és időtálló tulajdonságai, változatos, gazdag színviláguk, kiválóan alkalmassá teszik külső és belső ablakpárkányok, könyöklő párkányok készítésére.

Funkciója: Az ablakpárkány, illetve a könyöklő párkány elsősorban a fal védelmét szolgálja. Az ablakokra érkező csapadékot összegyűjti és elvezeti, mellyel megelőzi a homlokzatba történő bejutást, a szennyeződését, illetve a károsodását. Ablakpárkányaink, könyöklő párkányaink egytől egyik természetes kövekből (márvány, gránit és mészkőből) készülnek, melyek a legszélsőségesebb időjárásnak is kitűnően ellenállnak. A nemeskőből készült ablakpárkány és könyöklő párkány jól tűri a fagyot, a nap sugárzásának is ellenáll, és nem utolsó sorban rendkívül reprezentatív megjelenést kölcsönöz a homlokzatnak. Az anyagok tulajdonságairól bővebb információt találhat a „Kőminták” menü pont alatt.

Az ablakpárkány szélességének meghatározása: a párkányok és könyöklők szélességénél az ablakfogadó - káva - szélességéből kell kiindulni. A homlokzat megfelelő védelme érdekében az ablakpárkánynak 3-4 cm-t kell a fal síkjától túlnyúlnia. Ebbe a túlnyúló részbe alulra, úgynevezett „vízorr”- t vágunk az ablakpárkányba és könyöklőbe, amely megakadályozza, hogy a csapadék a fal felületre folyjék, és ott felázást, később felfagyást eredményezzen. Az ablakpárkány hossza, lehet az ablak szélességével megegyező, vagy két oldalon túlnyúló, ezt a megrendelő ízlése dönti el.

Amennyiben az ablakpárkány, illetve könyöklő párkány beépítése előtt hőszigetelést is tervezünk a homlokzatra, akkor a szigetelőanyag vastagságát a párkány tervezett szélességére rá kell számolni. Az ablakpárkány és könyöklő párkány beépítését az alapvakolat, illetve, ha készül, a hőszigetelés elkészítése után, a színezés előtt kell elkészíteni.

Az ablakpárkány, könyöklő párkány gyártása: a párkányokat hozott sablon, vagy helyszíni felmérés alapján, a megrendelő által kiválasztott, 2 vagy 3 cm vastagságú természetes kövekből – márvány, gránit, mészkő - készítjük. Az ablakpárkány anyagát a „Kőminták” menü pont alatt választhatják ki. Az ablakpárkányokat a megrendelő által kiválasztott, élprofillal látjuk el, ezek az „Élprofilok” menü pontban megtekinthetőek.

Az általunk készített ablakpárkányokat és könyöklő párkányokat igény esetén kiszállítjuk és beépítjük azokat.

Élprofilok:

elprofilok


Árajánlatot kérek


Ablakpárkány képek, referenciáink

Hírlevélfeliratkozás

Ha érdeklik újdonságaink, akcióink, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Látogatók

Oldalainkat 15 vendég böngészi